Πέμπτη 1 Μαΐου 2008

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΤΕ!

Ο Δήμος Σαλαμίνας έχει ξεκινήσει εδώ και λίγους μήνες πρόγραμμα για την ανακύκλωση υλικών όπως το γυαλί, το αλουμίνιο, το πλαστικό. Πιστεύουμε πως πρόκειται για μια καλή προσπάθεια που όμως δεν αντιμετωπίζεται με σοβαρότητα από την πλειοψηφία των δημοτών. Έτσι σε αρκετούς κάδους ανακύκλωσης τοποθετούνται παντός είδους απορρίμματα. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μην γίνεται σωστά η ανακύκλωση από αυτούς που το επιθυμούν, πολλά σκουπίδια να καταλήγουν στους δρόμους ,κακοσμία και βρωμιά τόσο μέσα στους κάδους όσο και γύρω από αυτούς Ας συνειδητοποιήσουμε ότι το να διατηρήσουμε το νησί μας καθαρό είναι υπόθεση του καθένα και όλων μαζί. Και για αυτό το σκοπό ας κάνουμε την αρχή ανακυκλώνοντας.

5 σχόλια:

fantasma είπε...

Σωστη ενεργεια το διχως αλλο.Αληθεια δεν σας θυμιζει κατι παρομοιο που ειχε γινει στο παρελθον?Αυτο τοτε εγκαταλειφθηκε.Ερωτηματα πολλα και τα γραφω.
1. Διαβασαν και αξιολογησαν τα γιατι της προηγουμενης κινησης που δεν συνεχιστηκε?
2. Υπαρχει αρμοδιος μονο για αυτο το θεμα που να παρακολουθει την ολη κινηση,ενδεχομενως να βελτιωνει το ολο προγραμμα ή να επαναπροσδιορισει τις θεσεις που μπαινουν οι αντιστοιχοι καδοι?
3. Πρεπει οπως πολλα αλλα προγραμματα να συνεχιστει, να επιμεινουμε ασχετως κοστους και συμβασεων παρολο που η ελλειψη παιδειας ορισμενων(πετωντας αδιακριτως σκουπιδια).Και φυσικα να μπουν τα σχολεια ακομα πιο ενεργα στο προγραμμα.Αφου εμεις δεν ειμαστε σωστοι πολιτες συμφωνα με τον δημο,τοτε ας τους φτιαξουμε δηλαδη υπομονη.

dimari είπε...

Είναι πάρα πολύ καλή κίνηση από πλευράς Δήμου να συμμετέχει στο πρόγραμμα ανακύκλωσης. Επαφίεται βέβαια στο πνευματικό και νοητικό επίπεδο των πολιτών η επιτυχία του προγράμματος. Πιστεύουμε ότι εδώ στην Κούλουρι χρειάζεται να ευαισθητοποιηθούμε περισσότερο σε θέματα περιβάλλοντος. Γι αυτό και θα ασχοληθούμε και στην συνέχεια με το θέμα αυτό.
Επί του παρόντος πρέπει να πούμε ότι κάποιοι συμπολίτες μας δείχνοντας το επίπεδο τους πετάνε σκουπίδια μη ανακυκλώσιμα στους κάδους ανακύκλωσης και αυτό που τελικά μας πειράζει είναι ότι ακυρώνουν την προσπάθεια των πολλών . ΓΙΑΤΙ;;;;;;;;;;
Χρειάζεται περισσότερη ενημέρωση από τον Δήμο των πολιτών και οι πολίτες να βγάλουν από μέσα τους αυτή την κακή νοοτροπία του ΔΕΝ ΒΑΡΙΕΣΑΙ / ΚΑΙ ΤΙ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΕΜΕΝΑ

ekavi είπε...

Χαίρομαι που επιτέλους υπάρχουν άνθρωποι που διαμαρτύρονται,παρατηρούν και προσπαθούν για το νησί μας.
θα ήθελα να τονίσω ότι εκτός από το πρόβλημα των σκουπιδιών μεγάλο είναι και το πρόβλημα με τα μπάζα τα οποία αφήνουν οι επιχειρηματίες κατασκευαστές πολυκατοικιών σε όποιο οικόπεδο τους βολεύει.Φυσικά εκεί μαζεύονται και λογιών-λογιών σκουπίδια και έχουμε μικρές χωματερές σε πολλές γειτονιές.
Ποιός είναι υπεύθυνος για αυτό;
Ποιός πρέπει να καθαρίσει;
Ο Δήμος ή οι κύριοι που κερδίζουν από την πώληση των διαλερισμάτων;

dimari είπε...

Φίλη ekavi το " βουνό " από μπάζα που υπάρχει στη δικιά μας γειτονιά έχει γίνει φωλίτσα για μια οικογένεια ποντικών και παρά τις διαμαρτυρίες μας γι'αυτό δεν ίδρωσε το αυτί ούτε του κατασκευαστή ούτε του δήμου.

fantasma είπε...

dimari μην φοβασαι οι εκλογες ερχονται και ολοι μας θα παθουμε πλακα απο την καθαριοτητα.Για την παιδεια των πολιτων δεν ανησυχω γιατι αυτο ειναι κατι που φτιαχνεται με τον χρονο,αλλα για την παιδεια αυτων που αποφασιζουν ομως?