Δευτέρα 19 Μαΐου 2008

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ Νο2


Διάβασα την Κυριακή ένα άρθρο στο ''Ε'' της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΊΑΣ που αφορούσε το πιο πράσινο σπίτι της Ευρώπης. Θα μου πείτε τι είναι αυτό πρώτη φορά το ακούω. Δεν έχετε άδικο, εδώ δεν το ήξερε ο Πρωθυπουργός θα το ξέραμε εμείς. Λοιπόν το σπίτι αυτό φτιάχτηκε πριν ένα χρόνο με ευρωπαϊκή επιδότηση και είναι πλήρως ενεργειακά ανεξάρτητο. Με διάφορα συστήματα εκμεταλλεύεται τον Ήλιο και την Γεωθερμία για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, ζεστού νερού και ακόμη για ψύξη. Είναι εντυπωσιακό ότι ψύχεται το κτίριο με την βοήθεια του ηλίου. Αξίζει να επισκεφτεί κάποιος το site
www.promitheaspirforos.gr
για να μάθει περισσότερα και να πάρει ιδέες για εξοικονόμηση ενέργειας προστατεύοντας το περιβάλλον. Αξίζει να προσπαθήσουμε να προστατεύσουμε το περιβάλλον.
Μας αρέσει να προστατεύουμε το περιβάλλον κάνοντας ανακύκλωση, χρησιμοποιώντας ηλιακούς θερμοσίφωνες, μειώνοντας την κατανάλωση ρεύματος και ελαττώνοντας την χρήση του αυτοκινήτου.


1 σχόλιο:

fantasma είπε...

Τα πρωτα αποτελεσματα δινουν εναν ευχαριστο αποτελεσμα.Προσφατα ετυχα σε συζητηση οτι καπου στην Σαλαμινα εχουναρχισει μετατροπες σε καποιο σπιτι για ψυξη θερμανση ,χωρις αλλες λεπτομερειες(που,ποιος κλπ). Ελπιζω να επανελθω και αν ειμαι πιο συγκεκριμενος. Τωρα αν αυτο ειναι κατι που δεν το πνιξουν οι ιδιες εταιριες που θα τα κατασκευαζουν με υπερογκα κοστη μετατροπων τοτε ισως να ειμαστε τυχερη να δουμε αυτην την πολυπαθη χωρα να δειχνει πραγματικο σεβασμο στο περιβαλλον.