Τρίτη 20 Μαΐου 2008

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ - ΛΥΣΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΛΕΦΤΑ.

Όπως έχουμε γράψει και παλαιότερα υπάρχουν λύσεις για το κυκλοφοριακό χάος στην Σαλαμίνα. Εμείς προτείνουμε τα παρακάτω που από ότι καταλαβαίνουμε δεν χρειάζονται λεφτά.

α. Μονοδρόμηση των κάθετων δρόμων επί της Λεωφόρου Σαλαμίνος και Φανερωμένης. Έτσι και μποτιλιάρισμα δεν θα γίνεται αλλά και θέσεις πάρκιν θα υπάρξουν.

β. Τα φανάρια στου ΚΑΝΑΚΗ και μετά το goodys να δουλεύουν κανονικά και όχι όταν πατάς το κουμπί. Με αυτόν τον τρόπο θα σταματά η κυκλοφορία και έτσι θα μπορούν όσοι κινούνται στους κάθετους δρόμους να βγουν στην Λεωφόρο.

γ. Να γίνουν διαγραμμίσεις στην Λεωφόρο Σαλαμίνος και Φανερωμένης (αυτό θέλει λίγα λεφτά). Η διαγράμμιση βοηθά τα αυτοκίνητα να κινούνται συγκροτημένα και όχι όπου θέλει ο κάθε ένας πάνω στο δρόμο.

Πιστεύουμε ότι θα υπάρχουν και άλλες ιδέες για να βελτιωθεί η κατάσταση.

2 σχόλια:

Χαμένο κορμί είπε...

Να προσθέσω κάτι... όποτε χαλάνε τα φανάρια στο κέντρο (στο ζαχαροπλαστείο, του Χρήστου) χάνεται το μποτιλιάρισμα...

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχουν πραγματικά πολλές προτάσεις για το κυκλοφοριακό. Πρέπει να γίνουν πολλές μονοδρομήσεις όπως για παράδειγμα η Ε. Βενιζέλου από την οποία περνάει λεωφορείο, είναι διπλής κατευθύνσεως και παρκάρουμε και από τις δύο πλευρές του δρόμου...
Η Λ. Φανερωμένης πρέπει να γίνει πεζόδρομος όπως είναι όλοι οι εμπορικοί δρόμοι στην Ευρώπη. Εναλλακτικά να μεγαλώσουν τα πεζοδρόμια ώστε να περνάει ένα αυτοκίνητο. Ας περπατήσουμε και λίγο δεν κάνει κακό και ας παρκάρουμε στην παραλία...
Επίσης Η Λ. Σαλαμίνος είναι απροσπέλαστη από τους κάθετους δρόμους ειδικά όταν έχει ξεφορτώσει φέρυ. Πρέπει να μπουν φανάρια σε δύο τρεις κάθετους δρόμους.
Υπάρχουν πραγματικά πολλά να προτείνει κανεις τα οποία μονο οι υπεύθυνοι δεν τα βλέπουν.