Δευτέρα 9 Ιουνίου 2008

ΛΙΜΑΝΙ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ Νο 2

Ας κάνουμε μια υπόθεση ........
Έστω ότι έχουμε δημιουργήσει μια ΜΑΡΙΝΑ στην Σαλαμίνα αφού όλες στην περιοχή του Σαρωνικού είναι γεμάτες και πανάκριβες.
Εμείς επειδή είμαστε μάγκες έχουμε βάλει πιο χαμηλές τιμές και έτσι έχουν έρθει αρκετά σκάφη για να ελλιμενιστούν. Βέβαια έχουμε φτιάξει το λιμάνι ωραίo με νερό ,με τηλέφωνο, με ρεύμα και έχουμε φροντίσει να ανακατασκευάσουμε την περιοχή, να μαζεύουμε τα σκουπίδια και τέλος πάντων έχουμε δημιουργήσει κάτι καλό.

Για φανταστείτε τι ανάπτυξη θα έχει το νησί αφού αυτοί με τα σκάφη (μια και δεν τους λείπουν τα λεφτά):
α. Θα πρέπει να αγοράσουν υλικά για τα κότερα
β. Θα πρέπει να φάνε να πιουν κτλ
γ. Θα θέλουν να αγοράσουν είδη πρώτης ανάγκης (τρόφιμα κτλ)
δ. Μιας και θα τους αρέσει η Σαλαμίνα θα επισκεφτούν και τα υπόλοιπα μαγαζιά (ρούχα κτλ)
ΤΈΛΟΣ ΥΠΌΘΕΣΗΣ
Τελικά δεν υπάρχει κάποιος με φαντασία να σκεφτεί και να κάνει κάποια πράγματα για την Σαλαμίνα;;;;;;;;;
Ας δούμε κάποιες μαρίνες για να ζηλέψουμε
ΦΑΛΗΡΟ ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΡΗΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΛΙΜΟΥ

5 σχόλια:

Chimeutis είπε...

Η διάθεση που δείχνεις στο να γίνουν αναπτυξιακά έργα στο νησί, με βρίσκει γενικά σύμφωνο, αλλά με την προϋπόθεση αυτά που προτείνεις να είναι οικονομικά βιώσιμα. Για ποιό λόγο κάποιος να επιλέξει μια μαρίνα στη Σαλαμίνα από τον Άλιμο, την Βουλιαγμένη ή και το Φάληρο. Λες κάποιος που έχει σκάφος 20 και 30μ να σκέφτεται πως να γλυτώσει λεφτά και να επιλέγει τη Σαλαμίνα. Η εγγύτητα μας με τόσες άλλες μαρίνες, νόμίζω σε επίπεδο ανταγωνισμού αποβαίνει εις βάρος μας.

dimari είπε...

Ο λόγος που θα κάνει κάποιον να έρθει στην Σαλαμίνα είναι ένας και απλός. Όλες οι Μαρίνες στον Σαρωνικό είναι γεμάτες και πανάκριβες. Αν γίνει σώστη προετοιμασία (χώρος - υποδομές),οι τιμές είναι καλές και μια καλή διαφήμηση τότε όλα γίνονται. Δηλαδή οι άλλοι που τα κάνουν είναι πιο έξυπνοι;
Οχι. Απλώς έχουν κέφι, όραμα για τον τόπο τους και δεν άσχολούνται μόνο να κάνουν προσλήψεις κτλ.

Chimeutis είπε...

Το κέφι και το όραμα δεν είναι πάντα αρκετά όταν δεν συνοδεύονται από την εκπλήρωση στοιχειωδων οικονομικοτεχνικών κριτηρίων.
Θεωρώ ότι είναι αδύνατον ένας δήμος όπως αυτός της Σαλαμίνας, που δεν έχει επαρκείς πόρους για την σωστή αποκομιδή των σκουπιδιών αλλά και άλλων στοιχειωδών υποχρεώσεων, να αναλάβει τέτοιο μεγάλο ρίσκο. Επιπλέον δεν έχει και την τεχνογνωσία να διεκδικήσει και χρήματα από ευρωπαϊκούς πόρους. Εδώ το λιμάνι της Φανερωμένης είναι σε άθλια κατάσταση και δεν κάνουν τίποτα!

mak είπε...

Πως είναι δυνατόν ένας δήμος με 30.000 κατοίκους να έχει λίγα έσοδα;
Μάλλον το έξοδα είναι πάρα πολλά (υπεράριθμοι εργαζόμενοι κτλ). Εξάλλου υπάρχουν οι ευρωπαϊκές επιδοτήσεις και διάφορα άλλα. Αυτό που λείπει είναι οι κατάλληλοι και ικανοί άνθρωποι.

Athens line είπε...

Νομίζω ότι το χαμηλό κόστος σε συνδυασμό με υψηλές υπηρεσίες θα προσελκύσουν πολλούς ιδιοκτήτες σκαφών.