Δευτέρα 16 Ιουνίου 2008

ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ

Για το θέμα της ακρίβειας θέλω να γράψω μερικές σκέψεις .

Τα αίτια είναι πάρα πολλά. Πρώτα από όλα φταίει το κράτος που δεν ενδιαφέρεται για τον πολίτη παρά μονό για τους ημέτερους. Μετά φταίει η απληστία των εμπόρων. Ακόμα ένας πολύ σημαντικός παράγοντας που επηρεάζει την κατάσταση είναι το ανύπαρκτο καταναλωτικό κίνημα στην Ελλάδα.

Πριν λίγες ημέρες έγινε μποϊκοτάζ στο γάλα και τι έγινε μόνο τα blogs ενδιαφέρθηκαν κανείς άλλος . Ξέρετε γιατί , διότι όλοι οι άλλοι τα παίρνουν όπως η TV ,εργατικά σωματεία ,πολιτικά κόμματα, οργανώσεις , εφημερίδες, ραδιόφωνα, δημοσιογράφοι κτλ. Όλοι υποκινούνται από το χρήμα και θα έλεγα κυρίως από το μαύρο χρήμα , αυτό που δεν φαίνεται.

Όταν το κάθε λαμόγιο φαίνεται ότι βγάζει ψίχουλα αλλά το πραγματικό εισόδημα του είναι τεράστιο από μίζες (εφοριακοί, τραπεζικοί, πολεοδομία , δήμος κτλ) , από μαύρη εργασία (έμποροι πωλούν χωρίς αποδείξεις, δουλειές που δεν φαίνονται όπως φροντιστήρια κτλ) υπερτιμήσεις αγαθών προσφορά υπηρεσιών χωρίς αποδείξεις και τόσα άλλα. Αυτά τα λαμόγια δεν ενδιαφέρονται για την ακρίβεια γιατί έχουν λεφτά και πληρώνουν. Το μαύρο χρήμα στην Ελλάδα υπολογίζεται στο 60 δις ευρώ το χρόνο.

Πρέπει όλοι να αντισταθούμε και να βγούμε να διεκδικήσουμε το δίκαιο μας . Να μην αγοράζουμε ακριβά αγαθά και να μην επιτρέψουμε στα λαμόγια να ευδοκιμούν και να αναπτύσσονται.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ με αυτά που γράφτηκαν αλλά είμαι απαισιόδοξος όσον αφορά την λύση του προβλήματος, διότι η παραοικονομία στην Ελλάδα είναι πολύ καλά εδραιωμένη και είναι δύσκολο να αντιμετωπισθεί. Το κράτος δεν έχει την βούληση, το 20-30% του πληθυσμού βολεύεται με αυτήν την κατάσταση και αυτοί που έχουν την θέληση να αντιδράσουν δεν ξεπερνούν το 10%. Δύσκολα τα πράγματα...

Athens line είπε...

βλ. στο roloizwis άρθρο για την τιμή του πετρελαίου και θα σας λυθούν οι απορείες!

Athens line είπε...

ok ok! "απορίες"

Ανώνυμος είπε...

Η ακρίβεια προέρχεται αποκλειστικά από την ανύπαρκτη καταναλωτική μας παιδεία (ίσως και γενικότερα από την ανυπαρξία παιδείας). Καταναλωτικά ζούμε ακόμα στη δεκαετία του 50. Πόσοι από εμάς πχ κάνουν έρευνα αγοράς το χειμώνα πριν βάλουν πετρέλαιο? Βάζω στοίχημα ότι η συντριπτική πλειοψηφία απλά παίρνει τηλ. τον κυρ Μήτσο που έχει σημειωμένο στην ατζέντα. Πόσοι από εμάς ξέρουν πόσο κάνει ένα μπουκάλι φρέσκο γάλα ανά μάρκα και ανά super market. Και βέβαια δεν συζητώ για τη συμβολή του Ευρώ στην καταπολέμηση της ακρίβειας αν δεν υπήρχε και αυτό το οποίο ακριβαίνει σε σχέση με το δολλάριο φαντάζεστε τι θα είχε γίνει με την αύξηση του πετρελαίου και των τροφίμων?