Κυριακή 22 Ιουνίου 2008

ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ - ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ


Το θέμα με τα σκουπίδια και την ανακύκλωση μας έχει απασχολήσει και άλλες φορές. Όμως η κατάσταση έχει γίνει αφόρητη έχουμε και λέμε:
α. Ο Δήμος κάνει μια πολύ καλή προσπάθεια με την ανακύκλωση συμμετέχοντας σε ανάλογο πρόγραμμα και τοποθετώντας κάδους ειδικούς για ανακύκλωση. Όμως ο κάθε πικραμένος ( για να μην χρησιμοποιήσω άλλο χαρακτηρισμό) πάει και πετάει σκουπίδια σε αυτούς τους κάδους με αποτέλεσμα όλο το περιεχόμενο τελικά να μην καταλήγει στην ανακύκλωση. Δηλαδή ο κάθε μάπας μηδενίζει την προσπάθεια των άλλων . Γιατί ρε φίλε τι κερδίζεις με αυτή την συμπεριφορά σου ;; Δεν έχεις με τίποτα άλλο να παίξεις;;

β. Την Δευτέρα 16 Ιουνίου του Αγίου Πνεύματος ως γνωστό παγκοσμίως είναι αργία για το δημόσιο και άρα δεν μαζεύουνε σκουπίδια και όμως σχεδόν οι περισσότεροι έβγαλαν έξω σκουπίδια τα οποία έμειναν μέρες με αποτέλεσμα να βρωμάει και να τα σκορπίσουν τα σκυλιά και οι γάτες. Ωραία είμαστε μάγκες γιατί τα σκουπίδια δεν είναι μέσα στα σπίτια μας.

γ. Διαβάστε ανάλογο θέμα στο SALAMINA-PRESS

ΤΕΛΙΚΆ από ότι καταλαβαίνω στην Σαλαμίνα προσπαθούμε να αποδείξουμε πόσο κακοί ήμαστε με κάθε τρόπο . ΞΥΠΝΉΣΤΕ ΡΕ η μαγκιά είναι αλλού , είναι να αποδείξουμε ότι έχουμε κουλτούρα και ότι νοιαζόμαστε για το περιβάλλον και για τον διπλανό μας.

4 σχόλια:

Athens line είπε...

Το πρόβλημα με τα σκουπίδια και την ανακύκλωση είναι πανελλαδικό.
Συνήθως όταν κάποιος ανακυκλώνει χλευάζεται από τους γείτονες σαν γραφικός. Και πάλι καταλήγουμε σε έλλειμα παιδείας στην Ελλάδα...

Ανώνυμος είπε...

Το θέμα της ανακύκλωσης και της καθαριότητας είναι καθαρά θέμα παιδείας, την οποία στην Ελλάδα δεν την έχουμε αυτήν την στιγμή και την αποκτούμε σιγά σιγά με πολύ αργούς ρυθμούς. Ο κάθε ένας από μας ας ξεκινήσει από τα παιδιά του και ελπίζω ότι μετά από αρκετά χρόνια θα αποκτήσουμε και εμείς την νοοτροπία που απαιτείται. Βέβαια μέχρι τότε ίσως να είναι αργά...
Βέβαια υπάρχει και άλλος τρόπος. Όπου δεν υπάρχει παιδεία και νοοτροπία υπάρχει η τιμωρία, δηλαδή θέσπιση και εφαρμογή αυστηρών ποινών σε περίπτωση παράβασης κανόνων καθαριότητας και πολιτισμού. Αυτή η μέθοδος μπορεί να αποδώσει πιο γρήγορα αλλά εδώ απαιτείται πολιτική βούληση η οποία και αυτή δεν μας περισεύει.

Μια καλή λύση για τα σκουπίδια είναι κάθε σπίτι να έχει τον δικό του κάδο (υπάρχουν ήδη λίγοι), στον οποίο να βάζει τα σκουπίδια και όχι να τα παρατάει σε σακούλες τις οποίες τις σκίζουν τα σκυλιά και τα σκουπίδια χύνοντα έξω.

Salamina-Bloggers είπε...

Το έχουμε ξανά γράψει και το ξανά γράφουμε έως να το πάρουμε όλοι απόφαση .
Εάν δεν υπάρχει Κανονισμός καθαριότητας και να πέφτουν πρόστιμα γιατί το ένα δεν δουλεύει χωρίς το άλλο δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα .
Μόνο τότε θα γίνει συνείδηση στους συμπολίτες μας , αυτούς δηλαδή που δεν έχουν συνείδηση .

salamispress.blogspot.com

Ανώνυμος είπε...

Ρε dimari το salamispress έχει αρχίσει και πάσχει από το σύνδρομο της ματαιοδοξίας και της αυτοπροβολής;
Δ.Σ