Τρίτη 19 Αυγούστου 2008

Όπου φτωχός και η μοίρα του

Θα σας διηγηθώ μια ιστορία που έμαθα προχτές και αφορά μια οικογένεια συμπολιτών μας:

«Μια φορά και ένα καιρό ζούσε μια οικογένεια με πέντε παιδιά από τριών χρονών έως δέκα. Η οικογένεια ήταν πολύ φτωχή αφού ο πατέρας είχε προβλήματα υγείας με αποτέλεσμα να μην μπορεί να εργαστεί. Έκανε κάποιες δουλείες του ποδαριού ίσα – ίσα για να βγάλει κάτι. Οι γείτονες αλλά και άλλοι συγχωριανοί τους βοηθούσαν όσο μπορούσαν για να ζήσουν. Τους πήγαιναν από τρόφιμα έως ρούχα. Έκαναν τέλος πάντων ότι περνούσε από το χέρι τους.

Μια μέρα ο πατέρας βρήκε μια δουλεία για να βγάλει μεροκάματο. Όλοι ήταν χαρούμενοι στην οικογένεια. Έκλεισε ραντεβού με τον εργοδότη για να κανονίσει τις λεπτομέρειες. Ετοιμάστηκε από το απόγευμα για να πάει το βράδυ να τον συναντήσει, μαζί του ετοιμάστηκε η γυναίκα του και το μικρό παιδί τους . Ήταν όλοι χαρούμενοι. Το ραντεβού ήταν κλεισμένο στο μαγαζί απέναντι από την κλινική του Χιώτη.

Πήγαν , συναντήθηκαν με τον εργοδότη , έδωσαν τα χέρια και χαρούμενοι ξεκίνησαν να φύγουν. Την ώρα αυτή ένα αυτοκίνητο , με ξέφρενη πορεία , βγήκε από τον δρόμο και έπεσε πάνω στο μαγαζί. ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ. Το αγοράκι ως εκ θαύματος γλύτωσε , αλλά ο πατέρας και η μητέρα με συντριπτικά κατάγματα διακομισθήκαν στο νοσοκομείο. Η μητέρα με λάμες στο πόδι και στο χέρι βρίσκεται στο σπίτι ενώ ο πατέρας παλεύει στο Νοσοκομείο να γλυτώσει το πόδι του. Πως τα φέρνει έτσι η τύχη καμία φόρα, σου πάνε όλα στραβά. ΚΡΙΜΑ.

Η οικογένεια ζει σε ένα «σπίτι» πίσω από το γυμνάσιο των Αμπελακίων και τώρα έχει ανάγκη περισσότερο από κάθε άλλη φορά την βοήθεια μας».

Πιστεύω ότι όποιος επιθυμεί να βοηθήσει θα μπορέσει να βρει τον τρόπο.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Polu kalo to thema sas.Elpizo na uparksei kapoia organomeni voitheia pros tin oikogeneia dioti sigouroa polus kosmos tha ithele na voithisei alla den tha kserei pos.

admin είπε...

ρε παιδια, ονομα, τηλεφωνο, διευθυνση αυτοι οι ανθρωποι δεν εχουν? μπορω να βοηθησω αλλα εδω δεν εχω καθολου στοιχεια. Θελω να στειλω τα καναλια εκει, και θα τους βαλουμε στα μεγαλυτερα μπλογκς, και θελω ενα λογαριασμο τραπεζης αν μπορειτε μαζι βεβαια με τα στοιχεια τους.

dimari είπε...

Φίκε Τάκη , τα στοιχεία που έχω τα έγραψα στο post της 20-8. Για λογαργιασμό τραπέζης απ' όσο ξέρω δεν υπάρχει.